Бог бо так полюбив світ, що сина свого єдинородного дав

Читай також

  • Принаймні жінок, медиків, священнослужителів: Глава УГКЦ закликав до обміну полонених «всіх на всіх» напередодні Пасхи
  • «ЕКОцид, як і ракети, нас щоденно вбивають!»
  • Відбулися IV дні формування для молоді
        • Бог бо так полюбив світ, що сина свого єдинородного дав

          “Бог бо так полюбив світ, що сина свого єдинородного дав” (Мт 22, 35-46)

          Ця неділя називається перед Воздвиженням. Вона приготовляє нас до величного празника – Воздвиження чесного хреста Господнього. Приготування до будь-якої важливої події показує нам її істоту, що є найважливіше в ній. Євангеліє цієї неділі відкриває зміст свята Воздвиження – це таємниця Божої любові. Ісус виразив це словами: „Бог бо так полюбив світ, що дав Сина свого єдинородного, щоб кожен, хто вірує в нього не загинув, але жив життям вічним” (Ів 3,16).

          Святий хрест нерозривно пов’язаний з Ісусом Христом. Якби Ісус на прийшов на землю й не помер на хресті, він не став би головним символом християн і знаком спасіння. А залишився б знаряддям покарання злочинців. Непослух Адама і Єви приніс у світ найбільший злочин – неповагу до люблячого Бога. У певний момент історії людства Божий Син прийшов на землю, щоб виправити гріх Адама та Єви. Він з любові до нас прийняв важкі муки й смерть на хресті, щоб перепросити безмежну Божу любов і дарувати людям прощення гріхів, визволити нас від найбільшого зла – гріха. Тож хресна смерть Ісуса – це жертва Його любові до Бога і людей. А святий хрест – символ безмежної Божої любові. Тож коли вшановуємо хрест Господній, то прославляємо його як таємницю любові Бога до нас.

          Розуміння значення хреста Ісуса допомагає зрозуміти особистий життєвий хрест, а особливо хрест українського народу, спричинений війною. Війна принесла терпіння і смерть у долю багатьох людей, навіть втрату сенсу життя, коли чимало осіб втратили родичів, житло, засоби існування. Коли поєднаємо хрест війни з хрестом Спасителя, тоді зможемо віднайти себе у житті. Святий хрест нагадуватиме нам про безмежну любов Бога до нас. Що незважаючи на терпіння і людську смерть, Ісус є з нами і провадить нас до перемоги та свободи. Бо Він сам воскресінням із мертвих переміг смерть і дарував людству свободу.

          Для віруючих людей хрест не повинен бути лише релігійним символом, а постійно оживляти віру, що Христос завжди з нами, особливо у найважчих моментах. Якщо Бог з нами, то з нами перемога і життя. Амінь.

          Отець Михайло ЧИЖОВИЧ

          Читай також

        • Принаймні жінок, медиків, священнослужителів: Глава УГКЦ закликав до обміну полонених «всіх на всіх» напередодні Пасхи
        • «ЕКОцид, як і ракети, нас щоденно вбивають!»
        • Відбулися IV дні формування для молоді
          • Оціни

            How useful was this post?

            Click on a star to rate it!

            Average rating 0 / 5. Vote count: 0

            No votes so far! Be the first to rate this post.